Korpipuukko Ahti

Ahti Korpi on hyvä ja jämerä yleispuukko esim. vuoluun tai eränkävijän avuksi.

55,00

Varasto loppu

Korpipuukko Ahti

SKU 9620 Category

Kuvaus

Ahti Korpi on hyvä ja jämerä yleispuukko esim. vuoluun tai eränkävijän avuksi. Korpi-puukko on tehty kovaan käyttöön ja
sen terä on valmistettu vanadium-hiiliterässeoksesta. Materiaali takaa sitkeän ja vahvan lopputuloksen.
Ahti Korpi-puukko on helppo teroittaa ja se säilyy terävänä pitkään.

Korpi-puukon kahva on öljyttyä visakoivua. Siitä saa tukevan ja pitävän otteen, eikä se luista kädessä märkänäkään. Likaa ja kosteutta hylkivä materiaali on helppo pitää puhtaana.

Nahkatuppi sointuu hienosti kahvan värisävyihin. Tupessaan puukko istuu jämäkästi. Tarvittaessa saat sen silti vaivattomasti esille.

Tässä on hyvä valinta eränkävijän puukoksi.

MITAT
Kokonaispituus ilman tuppea 190 mm
Terän pituus 79 mm

TIETOA AHTI-PUUKOISTA

Kauhavalaiset puukkomestarit Reino ja Janne Kamppila valmistavat Ahti-puukot käsityönä. Kamppiloilla on puukkojen valmistuksesta kymmenien vuosien kokemus, mikä näkyy puukkojen loppuun harkitussa muotoilussa ja erittäin hienona viimeistelytyönä.

TERÄ
Mustakylkisten terien raaka-aineena käytetään vanadium-hiiliterässeosta. Vanadium parantaa puukko-teräksen ominaisuuksia tekemällä terästä sitkeämmän ja vahvemman. Korkean 0,80% hiilipitoisuuden ansiosta terän karkaisukovuus on 59 HRC, joten ne myös pysyvät pitkään terävinä.

Terän tiedot: HRC 59

CO-83, Mn-0.57, VO-20, Cr-0.60

KAHVA
Ahti-puukon kahvan materiaalina käytetään suomalaiselle puukolle perinteistä visakoivua. Se on kestävää ja erittäin kaunista, ja lisäksi visakoivukahvasta saa pitävän otteen. Ahti-puukkojen kahvat on käsitelty pellavaöljyseoksella. Visakoivun kauniit loimukuviot tulevat hyvin näkyviin ja tekee joka puukosta uniikin. Lisäksi aine suojaa kahvaa kosteudelta ja likaantumiselta.

TUPPI
Ahti-puukkojen tuppi on ommeltu vahvasta kahvan sävyisestä härännahasta, joka on koristeltu komeilla kuvioinneilla. Tupen sisässä on turvallinen umpilesta, joka estää terän tunkeutumisen märän tupen läpi.

HOITO-OHJE
Kuivaa ja puhdista puukko käytön jälkeen. Öljy, esimerkiksi ruokaöljy suojaa hyvin hiiliterästä ruosteelta. Teroita puukkoa säännöllisesti, täysin tylsynyt puukko on aina hankalampi saada teräväksi. Puukahvainen puukko ei sovellu astianpesukoneeseen

Lisätiedot

Teränpituus

79mm

Koko pituus

190mm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.