Meiltä kehtaa kysyä! 044 222 9 222             info@patikkamikkeli.fi
Yli 120€ tilauksille ilmaiset toimituskulut! Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Puukot

Puukko on suomalaisen eränkävijan ykköstyökalu. Sen avulla rakennat nuotion, veistät makkaratikut, rakennatpa jopa hätämajoitteen kunnon puukon avulla. Nykyään puukot ovat myös keräilyesineitä  ja ne ovatkin myös suosittuja merkkipäivälahjoja.

Puukon valinnassa hyvä nyrkkisääntö on se, että puukon terän ja kahvan tulisi olla kämmenen levyisiä. Kahvan on istuttava hyvin käteen. Parhaan ja sopivimman kahvamallin voi oikeastaan valita vain kokeilemalla itse. Jos puukon terä on liian suuri, vaatii sillä veistely enemmän voimaa.

Puukkojen teriä valmistetaan myös erilaisista materiaaleista. Tästä johtuen eri terillä on erilaisia ominaisuuksia; ne voivat olla kovia, sitkeitä tai hyvin terävinä pysyviä.

Ruostumaton teräs on helppohoitoinen terämateriaali, josta valmistetun terän terävyys säilyy pitkään.

Hiiliteräksestä valmistettu terä soveltuu erityisesti vuolukäyttöön ja se on helppo myös itse teroittaa alkuperäiseen terävyyteensä. Hiiliterästerän hoidossa on tärkeää kuivata se huolellisesti käytön jälkeen. Se on myös hyvä käsitellä säännöllisesti suolattomalla öljyllä, esim. ruokaöljyllä. Huolellisesti hoidettu hiiliterästerä pysyy ruosteettomana ja sen käyttöikä on erittäin pitkä.

Carbinox  –teräksessä yhdistyvät hiili- ja kromiteräksen parhaat ominaisuudet; kestävyys, sitkeys, helppo teroitettavuus ja äärimmäinen kestävyys.

Meiltä löydät Marttiinin , Rosellin ja Wood Jewelin puukot sekä naapurimaasta Ruotsista tulevat laadukat Morakvik-ja Karesuandon puukot.

 

Näytetään 1–24 / 61 tuloksesta