Muhoksen villapaita tummanharmaa

Tässä on nyt AITO kotimainen villapaita joka on niin hieno ja lämmin että se kuuluu jokaisen suomalaisen vakiovarusteeseen! Muhoksen Villan Eräpaita on klassikkotuote vuodelta 1955. Eräpaita neulotaan Suomessa kehrätystä 100 % karstavillalangasta.

195,00

Muhoksen villapaita tummanharmaa

Kuvaus

Tässä on nyt AITO kotimainen villapaita joka on niin hieno ja lämmin että se kuuluu jokaisen suomalaisen vakiovarusteeseen!
Muhoksen Villan Eräpaita on klassikkotuote vuodelta 1955. Eräpaita neulotaan Suomessa kehrätystä 100 % karstavillalangasta. Eräpaita on lämmin ja monikäyttöinen neulevaate. Eräpaita on käsinpestävä. Kokoja löytyy väliltä 48 – 64.

Huom! Eräpaita on unisex-tuote, eli se sopii myös naisille. Eräpaidan koko 48 vastaa noin kokoa 38-40 naisten mittataulukoissa. Ja aina saat kysyä apua jos koko mietityttää.
Muhoksen Villa on Suomen vanhin perinteisiä lampaanvillaneuleita valmistava perheyritys. Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksella toimiva yritys valmistaa aitoja, 100% villasta neulottuja ja moneen käyttöön sopivia vaatteita. Tuotteemme ovat laadukkaita ja kestäviä, sillä käytämme niissä kaksinkertaista karstalankaa.

Muhoksen Villa on perustettu vuonna 1949. Yritys aloitti toimintansa karstaamalla ja kehräämällä villan langaksi. Neuletuotanto aloitettiin 1950-luvun alkupuolella. Nykyään yritys valmistaa aidosta villasta paitoja, housuja, sukkia ja pipoja. Kaikki tuotteet on suunniteltu, neulottu, leikattu, ommeltu ja pakattu Suomessa.

Lisää Muhoksen Villan tuotteita voita katsella TÄÄLTÄ

Villan hoito-ohjeet
Villatuotetta ei tule pestä yli 40 ºC:ssa ja kovaa mekaanista muokkausta tulisi välttää. Pesuaineena pitäisi käyttää erityisiä villan pesuaineita. Pesua ei kuitenkaan aina tarvita vaan villatuote kannattaa viedä ulos tuulettumaan, jolloin tuotteesta poistuu epäpuhtauksia ja hajuja. Villatuote kannattaa pestä vain, kun siihen on tullut tahroja ja mielellään mahdollisimman pian likaantumisen jälkeen, sillä monilla tahroilla on taipumus kiinnittyä kuituun lujasti.
Konepestävän tuotteen voi laittaa koneeseen villapesuohjelmaan. Käsin pestessä vettä tulee olla runsaasti ja veden lämpötilan pitäisi koko ajan pysyä samana vanumisen estämiseksi. Villatuotetta ei saa liottaa vaan se on puristeltava puhtaaksi mahdollisimman pian. Hankaamista ja voimakasta vääntöä pitää välttää. Yleensä villan voi lingota kevyesti tai puristella vettä pois froteepyyhkeen välissä. Näin esim. neule kuivuu nopeammin.

Villatuotetta ei saa rumpukuivata eikä kuivata suorassa auringonvalossa. Pesun jälkeen villaneule kuositellaan ja kuivataan mielellään vaakatasossa venymisen estämiseksi. Villatuotteen viimeistely tulisi tehdä nurjalta puolelta kostean liinan avulla korkeintaan 150 ºC:ssa tai höyryraudalla.

Puhtaat villatuotteet tulisi säilyttää laskostettuna hyllylle kuivassa ja viileässä tilassa. Vaateripustimella säilytettäessä neulos venyy helposti, joten suositellaan mieluummin säilytystä tasolla. Jos on epäilys koista, voi käyttää esim. setripuusta valmistettuja koinkarkotteita.

Materiaalitietoa villasta
Villatuote on pehmeä ja lämmin, se on hengittävä eikä hiosta. Villan parhaita ominaisuuksia ovat lämpimyys ja kosteudenimemiskyky. Kuohkea villaneulos sitoo itseensä ilmaa, joka toimii tuotteessa lämmöneristeenä. Villa sitoo itseensä runsaasti kosteutta tuntumatta märältä, joten se on erinomainen valinta esim. työvaatteeksi tai harrastusvaatteeksi. Villa on luonnostaan paloturvallinen, se syttyy vaikeasti eikä ylläpidä palamista.

Kampavilla
Kampavillasta tehty neulos on pehmeämpi ja sileämpi kuin karstavillasta. Kampavillalanka on yleensä käsitelty konepesun kestäväksi ja siinä on myös koinsuojaus. Kampalangassa kuidut on kammattu samansuuntaisiksi, jolloin langasta tulee kiiltävää, sileää ja aaltoilevaa.

Karstavilla
Karstavillalankaan käytetään lyhyempiä, paksumpia ja karkeampia kuituja kuin kampavillaan. Koska kuidut ovat lyhyempiä, langassa on kuidun päitä enemmän kuin pitemmistä kuiduista tehdyssä langassa ja tästä syystä lanka on pörröisempää kuin kampalanka. Karstavillatuotteet vaativat käsin pesun. Perinteinen väri karstavillatuotteissa on luonnonharmaa, mutta myös värejä löytyy. Karstavillalanka ei ole koinsuojattua.

Merinovilla
Merinovilla on mainio materiaali urheiluun ja ulkoiluun, koska se on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se haise pahalle kovan käytön jälkeenkään. Merinovilla tuntuu kuivalta ja lämpimältä myös kosteana. Merinovilla on myös turvallinen. Sen syttymispiste on yli 500 °C, eikä se sula samaan tapaan kuin keinokuidut. Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan mm. Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

Lisätiedot

Koko

48, 50, 52, 54, 56, 58, 60, 62

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.