Meiltä kehtaa kysyä! 044 222 9 222             info@patikkamikkeli.fi
Yli 120€ tilauksille ilmaiset toimituskulut! Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Merinovillatuotteet

Merinovilla on luonnon oma ihmemateriaali. Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan erityisesti Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Lampaista saatavan villan kuidut ovat selkeästi pidempiä ja ohuempia kuin normaalissa villassa. Merinovillatuotteet ovatkin erinomainen valinta ulkoiluun ja ulkoliikuntaan. Merinovilla on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se haise pahalle kovankaan käytön jälkeen.

Merinovillan yksittäinen kuitu on ohuempi ja normaalia villaa voimakkaammin kihartuvaa, minkä ansiosta materiaaliin muodostuu tuhansia pieniä ilmataskuja, jotka pitävät käyttäjän lämpimänä kylmälläkin säällä.

Talviretkeilyssä ja -liikunnassa merinovilla on mainio materiaali sillä pysyt lämpimänä myös tauon aikana vaikka olisitkin hikoillut sillä merinovilla lämmittää kosteanakin.  Merinovilla myös siirtää iholta kosteutta merkittävästi paremmin kuin keinokuidut ja se myös kuivuu nopeasti.

Merinovilla on luonnostaan huono kasvualusta mikrobeille, joten villa ei haise pahalle kovankaan hikoilun jälkeen. Merinovillaista vaatetta ei tarvitse pestä niin usein kuin keinokuituisia. Lisäksi materiaali ei sido itseensä hajuja pitkänkään käytön jälkeen ja usein pelkkä reilu tuuletus käytön jälkeen riittää pesun sijaan. Tarvittaessa merinovaatteen voi pestä pesukoneessa 40 celsiusasteessa nimenomaan villavaatteille tarkoitetulla pesuaineella.

Koska merinolampaasta saatavan villan kuitu on pitkä ja pehmeä, merinovillainen vaate ei kutita kuten villavaate normaalisti tekee. Lisäksi villa tuntuu iholla pehmeältä.

 

 

 

Näytetään 1–24 / 41 tuloksesta