Alpina Tundra Ruskea Vaelluskenkä

Alpina Tundra Brown puolipitkä vaelluskenkä, joka sopii käytöltään vaellukseen, kalastukseen tai vaikkapa metsälle. Sopivan jäykkä jalkine on mukavan leveä malliltaan joten se asettuu mainiosti suomalaiseen jalkaan.

129,00

Alpina Tundra Ruskea Vaelluskenkä

Kuvaus

Alpina Tundra Brown puolipitkä vaelluskenkä, joka sopii käytöltään vaellukseen, kalastukseen tai vaikkapa metsälle. Sopivan jäykkä jalkine on mukavan leveä malliltaan joten se asettuu mainiosti suomalaiseen jalkaan.

Ja mikä parasta jalkine valmistetaan käsityönä Sloveniassa joten laatu on taattu!

Alpina Tundra materiaali:
Tundra kengän mukavuutta on kehitetty sillä, että kengän sisäpinnassa on jalalle miellyttävä tekstiilisisus. Kengässä on suuaukolla ja kielessä päällystetty 3,5cm matkalta pehmeällä verkkomateriaalilla. Verkkomateriaali tekee kengästä kuivan tuntuisen ja samalla miellyttää säärtä, vaikka rasitus olisi kovempi.
Kengän ulkopinta on 2mm paksua nupukkinahkaa. Nupukkinahka kestää hyvin käyttöä ja säilyttää kengän hyvännäköisenä. Kengän yläosa on pehmeää kiiltonahkaa, joka antaa mukavan lisän kengän joustavuuteen.

Alpina Tundra rakenne:
Tundrassa käytetty pohjateknologia on ennestään tuttu jo Alpinan Trapper-sarjasta. Kengän ylä- ja alaosa on yhtä osaa ja pohja on valettu kiinni liimaamisen sijaan. Valukiinnitys lisää kengänpohjan käyttöikää liimattuihin pohjiin verrattuna. Tundra on erittäin joustava, mutta kuitenkin kengässä on tarvittava kiertojäykkyys. Tundran plussa puoli on myös se, että kenkä on helppo ottaa käyttöön eikä se vaadi pitkiä sisäänajo aikoja.

Alpina Tundrassa on käytössä Alpina oma Alpitex-kalvo, joka on vedenpitävä ja hyvin hengittävä. Alpinan Tundrassa on oma kumisekoitepohja, joka on erittäin pitävä liukkaillakin kivillä, mutta pohja ei kovetu kovillakaan pakkasilla. Kengänpohjat on muotoiltu kuperaksi, jolloin askellus on mukavan rullaava.
Ominaisuudet:

– Materiaali 2,0mm nupukkinahkaa
– Kantavaimennettu, pitävä ja joustava kumipohja
– Vedenpitävä ja hengittävä Alpitex-kalvo
– Suomalaiseen jalkaan sopiva leveä lesti
– Valmistettu käsityönä Sloveniassa
– Irrotettavat pohjalliset
– Takuu 12kk

Alpina-kenkien hoito

Anna kastuneiden kenkien ensiksi kuivua ja sen jälkeen harjaa lika pois. Voit käyttää myös joko kuivaa tai kosteaa rättiä tai sientä. Älä kuivaa kalvollisia kenkiä kuumassa auringonpaisteessa, uunin päällä tai patterin lähellä, sillä liian kuumat lämpötilat ja liian kovat lämpötilan vaihtelut pilaavat kalvon. Hyvä kuivauspaikka on esimerkiksi lattialämmityksellinen pesuhuoneen lattia tai ihan raitis ulkoilma. Kuivuminen nopeutuu kun otat pohjalliset pois ja avaat kengännauhat kunnolla.

Huolloksi ja hoidoksi suosittelemme nupukkinahkaiselle kengälle joko nupukkinahkaisille kengille tarkoitettua, vahaa sisältävää suojasuihketta, joka ei muuta nupukkinahkan pintaa. Jos sinua ei haittaa se että nupukkinahkan pinta ”kiillottuu”, voit käyttää myös mehiläisvahapohjaista rasvaa. Tundra Brownin nupukkipinta on erittäin matala, joten kengän ulkonäkö ei rasvauksella paljoa muutu, tummenee kyllä. Joka tapauksessa myös nupukkinahkainen kenkä tarvitsee samalla tavalla kosteushuoltoa kuin muutkin nahkakengät, mikään pelkkä kyllästyssuihke ei riitä. Nupukkinahkaisille kengille on olemassa myös omia puhdistussieniä, joilla nupukin pinnan saa harjattua auki ja esimerkiksi likatahrat poistettua.

Lisätiedot

Valmistusmaa

Slovenia

Valmistaja

Alpina

Koko

43, 45, 37, 38

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.