Meiltä kehtaa kysyä! 044 222 9 222             info@patikkamikkeli.fi
Yli 120€ tilauksille ilmaiset toimituskulut! Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Jalkineet

Hyvät jalkineet ovat perusedellytys onnitustuneisiin vaelluksiin ja kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen.  Jalkineet toimivat iskunvaimentimina ja tukevat jalkaterien asentoa. Onkin tärkeää valita oikeanlaiset kengät juuri sinun tarpeitasi kuunnellen

Jalkineiden osto kannattaa suosrittaa  iltapäivän puolella, koska jalat turpoavat hieman päivän mittaan. Kenkään tarvitaan vähintään 1 cm käyntivaraa pisimmän varpaan kärjestä mitattuna. Kenkien koon näet kätevästi irrottamalla sisäpohjallisen ja seisomalla sen päällä.

Jalkaterä pitenee seistessä ja kävellessä, joten kenkiä ei voi kunnolla kokeilla istuen. Kenkiä kokeillessa kävele niin, että päkiä pääsee kunnolla taipumaan ja tunnet jos varpaat jäävät liian ahtaalle. Kenkien tulee olla päkiän ja varpaiden kohdalta riittävän leveät, sillä jalkojen kaaret laskeutuvat askeltaessa.

Nahka on yleensä paras kenkämateriaali, koska se hengittää, sitoo kosteutta ja muotoutuu hyvin  jalkaan. Hyvissä jalkineissa on sopivan kiertojäykkä pohja ja pohjan materiaaliin kannattaa myös kiinnitää huomiota. Nykyisin myös kumisaappaita saa ns. vaellusversioina joten niitäkään ei kannata unohtaa jos tarvitsee jalkinetta esim. metsästyskäyttöön.

Jalkineiden ostoon kannattaa siis varata aikaa, hyvät jalkineet ovat parasta mitä voit jaloillesi antaa.