Marttiini Jätkänvuolu hiiliteräs

Kunnon peruspuukko ahkeralle käyttäjälle. Jätkänvuolu on mainio valinta kun mietit mikä puukko palvelee parhaiten yleispuukkoan retkillä ja reissuissa.

34,90

Varasto loppu

Marttiini Jätkänvuolu hiiliteräs

SKU 127012 Category

Kuvaus

Marttiini Jätkänvuolu on jo nimensä perusteellakin kunnon vuolupuukko, joka vuodesta toiseen keikkuu myyntitilastojen kärkipäässä. Hiiliterästerä sopii mainiosti vuolukäyttöön ja se on tarvittaessa helppo teroittaa alkuperäiseen terävyyteensä. Puukon terä kannattaa kuivata hyvin ennen tuppeen laittamista ja se kannataa voidella silloin tällöin ruokaöljyllä. Puukon kahva on petsattua koivua. Sen karheahkosta pinnasta saa pitävän ja turvallisen otteen. Ja mukaan tulee kiristettävällä kantimella varustettu nahkatuppi.

– Terän pituus: 10 cm
– Koko pituus: 22 cm
– Terämateriaali: Hiiliteräs
– Kahvamateriaali: Koivu, petsattu
– Tuppimateriaali: Nahka

Terä:
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä on helppohoitoinen ja terävyys säilyy pitkään. Kromin osuus teräseoksessa on 13% ja seoksen kovuus 53-54 Rockweilin yksikköä. Teroittamiseen suositellaan timanttiteroitinta.

Marttiinien käyttämät nahkatupet valmistetaan joko kasvis- tai kromiparkitusta härännahasta. Nahkavuodat ostetaan Euroopasta ja Etelä-Amerikasta. Tuppeja on luonnonvärisiä ja värjättyjä.

Tuppi:
Puukkojen tupet on enimmäkseen käsityötä, koska jokaisen tupen tulee olla juuri oikean kokoinen ja mallinen. Näin ne luovat täydellisen parin puukon kanssa. Nahasta leikataan malliraudalla oikean kokoinen leike, joka liimaataan saumoista ompelua varten. Useimmissa tupeissa on muovinen lesta sisällä, lesta suojaa terää ja samalla tukee tuppea.

Lisätiedot

Valmistaja

Marttiini

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.