Makuupussi Pinguin Expert vasen

Pinguin Expert makuupussi on valintasi talviretkeilyyn silloin kun nukutaan tähtitaivaan alla revontulia ja tähtitaivasta katsellen. Pakkasenkesto makuupussilla aina -36 pakkasasteeseen saakka, joten ei tule vilu kylmemmälläkään kelillä.

149,00

Varasto loppu

Makuupussi Pinguin Expert vasen

SKU expert_l Category

Kuvaus

Pinguin Expert makuupussi on valintasi talviretkeilyyn silloin kun nukutaan tähtitaivaan alla revontulia ja tähtitaivasta katsellen.
Pakkasenkesto makuupussilla aina -36 pakkasasteeseen saakka, joten ei tule vilu kylmemmälläkään kelillä.

Usein kysytään makuupussien lämpötila-arvoista ja tässä vähän selvennän mitä lukemat pussissa tarkoittaa.

Makuupussien lämpötila-arvot ilmoitetaan EN 13537 -standardin mukaisesti. Comfort-arvo ilmoittaa lämpötilan, jossa nukkuu koko yön mukavasti ja Limit-arvo sen lämpötilan, jossa vielä nukkuu kohtalaisesti. Extreme-arvo on lämpötila, jossa makuupussi suojaa vielä jonkin aikaa hypotermialta.

Monesti Comfort-arvoa käytetään myös kuvaamaan naisten mukavuuslämpötilaa ja Limit-arvoa vastaavasti miesten mukavuuslämpötilaa

Comfort Limit Extreme
-8 °C -16 °C -36 °C

Ylhäällä on Pinguin Expert makuupussin lämpötila-arvot. Naiset saavat makeimmat unet -8 °C kun taas miehet nukkuvat hyvin vaikka pakkasta olisi -16 °C. Ja kumpikin säästyy hypotermialta myös -36 °C pakkasella toki naiset hieman lyhyemmän ajan.

Muistathan kuitenkin että makuupussi ei yksin riitä pitämään nukkujaa lämpimänä, kuin ehkä lämpimimpinä kesäöinä. Toinen merkittävästi lämpimänä pysymiseen vaikuttava varuste on makuualusta. Makuupussin täyte painuu nukkujan alla kasaan, jolloin eristävyys maata vasten heikkenee oleellisesti. Tällöin makuualusta toimii eristävänä varusteena nukkujan ja maan välissä.

Pinguin on tsekkiläinen retkeilytarvikevalmistaja, joka on jo 25 vuoden ajan yhdistänyt parhaita eurooppalaisia perinteitä ja uusinta teknologiaa tuotteissaan. Pinguin-retkeilytarvikkeet on testattu vaativissa maasto-olosuhteissa eri puolilla maailmaa, ja tuotteiden hinta-laatu-suhde on poikkeuksellisen hyvä.

Tuotetietoa:
päällinen: Nylon Ripstop DWR
vuorikangas: Polyester Micro
täyte: BHBMicro 400 g/m2
pituus: 195 cm
paino: 1990 g + 85g pakkauspussi
lämpöluokitus: Comfort -9, Limit -17, Extreme -37
väri: oranssi

Lisätiedot

Mitat 195 cm
Pituus

195cm

Paino

1990g

Valmistaja

Pinguin

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.