J-P Peltonen sissipuukko M/07

Suomalaisen J-P Peltosen suunnittelema ja käsityönä Fiskarissa valmistama sissipuukko teflonoidulla terällä ja rullakiinnityksellä varustetulla nahkatupella.

79,90

Varasto loppu

J-P Peltonen sissipuukko M/07

Kuvaus

Suomalaisen J-P Peltosen suunnittelema ja käsityönä Fiskarissa valmistama puukko ja taisteluveitsi, teflonoidulla terällä ja rullakiinnityksellä varustetulla nahkatupella. Lyhyempi M07-malli.

Keskeiset ominaisuudet:
Alkuperäisen Sissipuukon on suunnitellut J-P Peltonen Suomen Puolustusvoimissa aktiivipalveluksessa ollessaan ja sen terän muotoilussa onkin havaittavissa vaikutteita mm. RK62:n pistimestä. Tässä uudempi, vuonna 2007 esitelty lyhytteräinen malli. Kokonaisuutena tämä on eittämättä palveluskäyttöä silmälläpitäen yksi parhaista ja monikäyttöisimmistä puukkomalleista. Paksu, teflonpinnoitettu hiiliteräksestä valmistettu terä soveltuu moneen käyttöön ja on helppo pitää puhtaana, huoltaa ja teroittaa.

Peltonen vaihtoi terän toimittajaa hiljattain tunnettuun suomalaiseen puukkoteriä valmistavaan firmaan, Laurin Metalliin ja vaihtoi samalla terän profiilia ja materiaalia aiemmasta, Fiskarsin valmistamasta. Päivitetty teräosa on HRC 58-kovuuksista hiiliterästä. Puukon kahvaosa on hyvin erikoista, kovaa ja jämäkkää, mutta todella hyvän ja luistamattoman otteen mahdollistavaa, kumimaisen tuntuista termoplastista muovia, joka ei kulu edes rankassa käytössä oikeastaan ollenkaan. Ote ei muotoilun ja kahvan materiaalin ansiosta luista missään olosuhteissa, mikä on erittäin tärkeää, koska hyvin usein tätä veistä käsitellään märissä ja kylmissä olosuhteissa, väsyneenä ja rasituksen alla.

Pituus: 24,5 cm
Terän pituus: 12,5 cm
Paino: 193g pelkkä puukko, 297g tupella
Terän kovuus: HRC 58

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.