Meiltä kehtaa kysyä! 044 222 9 222             info@patikkamikkeli.fi
Yli 120€ tilauksille ilmaiset toimituskulut! Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Tulentekovälineet

Tulenteko on yksi tärkeimmistä erätaidoista. Kuivat ja varmat tulentekovälineet on syytä aina pitää mukana retkeillessä. Tulitikut tai sytytin ovat varmoja tapoja tehdä tuli,
mutta entäpä jos niitä ei olekaan matkassa tai jostain syystä ne eivät toimi.
Tuluksien käyttö kannattaa siis opetella jo ihan oman turvallisuuden vuoksi.

Nuotio kannattaa rakentaa tarkoituksenmukaisesti, välillä riittävät pienet ns. kynsitulet päiväretken taukopaikalla, suuremmalle joukolle ja tunnelmanluojaksi laaditaan näyttävä nuotio, ruokailuun ja yöpymiseen on erilaisia nuotiomalleja. Kaikissa tapauksissa tulentekemisen lähtökohtana ovat pieneksi pilkotut sytykepuut ja riittävä määrä sytykkeitä. Hyvällä ennakkovalmistelulla itse tulen saa syttymään ”yhdellä tulitikulla”.

Muistathan kuitenkin että avotulen teko maastoon ja polttopuiden otto eivät ole jokamiehenoikeuksia. Ne on sallittu vain maanomistajan luvalla. Retkikeittimen käyttöä ei katsota avotuleksi, joten sillä voi aina valmistaa aterian. Maanomistajan lupaa ei tarvita myöskään silloin, kun käyttää merkittyjä tulentekopaikkoja.

Nuotion räiske rauhoittaa mieltä ja jo kautta aikain nuotion ääreen on kokoonnuttu viettämään aikaa rennosti jutellen. Mukavia nuotiohetkiä sinulle, tutustu valikoimiimme ja tilaa tulentekovälineet kätevästi verkkokaupastamme.

 

 

Showing all 12 results