Meiltä kehtaa kysyä! 044 222 9 222             info@patikkamikkeli.fi
Yli 120€ tilauksille ilmaiset toimituskulut! Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Vedenpitävät varusteet

Vedenpitävät varusteet ovat tärkeä osa varustelua vaelluksilla, melontareissuilla tai muuten vain luonnossa liikuttaessa. Kuivasäkkeihin on kätevää pakata vaatteet ja eri värisiin pusseihin lajiteltuna käyttö on vaelluksilla ja retkillä helpompaa kun ei tarvitse varusteita rinkan pohjalta kaivella. Vaikka ruoat onkin useimmiten pakattua vesitiiviiksi myös niiden pakkaaminen erivärisiin kuivapusseihin helpottaa kummasti retkeijän kokkailuja. Yksi tärkeimmistä kuivana pidettävistä tavaroista on tietenkin makuupussi. Jos makuupussi pääsee matkan varrella kastumaan on kuivatus käytännössä lähes mahdotonta. Ja kaiken lisäksi kuivasäkkeihin pakatut tavarat vievät useimmiten vähemmän tilaa kuin vapaana rinkassa olevat, koska säkeistä on helppo puristaa ylimääräinen ilma pois niitä suljettaessa.

Vankimmat pussit soveltuvat sellaisenaan tavaroiden kuljettamiseen esim. kanooteissa ja moottoripyöräreissuilla. Ohuemmasta metariaalista valmistetut säkit taas ovat kevyempi vaihtoehto vaeltajalle ja ne myös ovat notkeampia joten ne on helpompi pakata tiiviisti rinkkaan.

Vedenpitäviin varusteisiin kuuluu myös elektonisille laitteille löytyvät suojapussit. Laitteiden käyttö onnistuu pussin läpi joissakin malleissa on kirkas tausta tai kameralle oma kohtansa jolloin kuvaaminenkin onnistuu vaikka laite olisikin suojassa.

Näytetään kaikki 15 tulosta